افاده [math]{\left( {x – y} \right)^3} – {\left( {x + y} \right)^3}[/math] را ساده سازید؟

برای حل این سوال باید دو مطابقت ذیل را یاد داشته باشید:

x+y3=x3+3x2y+3xy2+y3xy3=x33x2y+3xy2y3

قیمت های $ {\left({{x}{-}{y}}\right)}^{3} $ و $ {\left({{x}{+}{y}}\right)}^{3} $ را در $ {\left({{x}{-}{y}}\right)}^{3}{-}{\left({{x}{+}{y}}\right)}^{3} $ وضع کنید اما قوسها یاد تان نرود. بعداً علامه منفی را ضرب کرده و حدود مشابه را ساده می سازیم. در اخیر از عملیه فکتور مشترک استفاده می کنیم.

xy3x+y3=x33x2y+3xy2y3x3+3x2y+3xy2+y3=x33x2y+3xy2y3x33x2y3xy2y3=3x2yy33x2yy3=6x2y2y3=2y3x2+y2

مطالب مشابه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست